Beste Meters – Peters, sponsors en vrienden,

Hopelijk heeft iedereen genoten van een warm en goed verlof.

Het Njokko bok team heeft weer veel te melden en nog veel te doen voor we weeral vertrekken naar Senegal. Maar eerst en vooral willen we de meters en peters bedanken, die zoals gevraagd, het schoolgeld gestort hebben voor 1 juni 2015. Dit is erg belangrijk voor de vlotte afwerking van de opvolging voor deze kinderen. Zij die nog niet betaald hebben vragen wij om dit zo vlug mogelijk te doen zodat de ouders in Senegal zouden weten dat ze in oktober hun kinderen nog terug naar school kunnen sturen.

In juni hebben we onze eerste container van 2015 naar Senegal gestuurd met gerief voor de scholen. Jos is eveneens naar Senegal geweest om alles daar voor de container te regelen en voor de verdeling van de goederen tussen de verschillende scholen. In oktober vertrekt de 2de container van 2015 en tot 5 oktober mag je na afspraak met Jose en Jos je materiaal brengen dat u wil meesturen naar Senegal.

Wat mag je meegeven!!

Fietsen ( vooral mountainbikes ), maar ze moeten volledig in orde zijn. Bedden en matrassen. Naaimachines en computers maar moeten nog werken uiteraard.
Lakens en dekens, ondergoed voor dames en kinderen, breiwol en voetbal uitrusting zoals schoenen, truitjes en voetballen. Deze laatste artikelen liefst inpakken in bananendozen en op de doos een papiertje plakken waarop is aangegeven wat er allemaal inzit. De artikelen moeten proper zijn en ingepakt zoals gevraagd in bananendozen zodat we allemaal dezelfde dozen hebben wat beter stapelt in de container.

Op 10 oktober 2015 geeft Njokko Bok een Breugel namiddag in Wiekevorst!!!
Kaarten en inschrijven kan bij al onze medewerkers en via de site (www.njokkobok.be ). Inschrijven en betalen voor 1 oktober 2015. Coördinator voor deze Breugel namiddag is Luc Willems en hij is beschikbaar op het tel. 014/543840 en gsm 0486/963065 elke dag tussen 14:00 en 19:00 u, email adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en de betalingen kunnen gebeuren op rek nr. BE89 7554 8616 7285.

Wij rekenen op een geweldige opkomst. Alle meters en peters met familie en vrienden worden verwacht. Het wordt een verzorgde namiddag met lekker eten. Wie echt belet is mag ons project ook altijd financieel steunen!!!
Tijdens deze Breugel namiddag mogen de meters en peters ook hun brieven meebrengen voor hun petekinderen in Senegal. Daar we voor elk kind op dezelfde manier willen werken nemen we liever geen pakjes en dus enkel een envelop ( mag ook een grote envelop zijn) met een brief en zeker enige foto’s, want daar zijn ze blij mee. Zo kunnen ze de familie in België beter te leren kennen. Je mag er eventueel ook wat geld insteken, dan kan heel de familie eens goed eten met de feestdagen. De brieven worden persoonlijk aan de moeders afgegeven met de nodige uitleg over de waarde van het geld. Maar geld meegeven is niet verplicht, het belangrijkste blijft nog altijd het schoolgeld en dat is voor hen al een heel groot geschenk en daar zijn ze ook heel dankbaar voor. Op de envelop vermeldt je uw naam, de volgnummer van petekind en eventueel het bedrag van het geld dat u er instopt. Dit wordt heel discreet afgegeven en niemand anders weet hier van. Ze zijn zeker allemaal tevreden met hetgeen ze van u krijgen en dankbaar met wat de meters allemaal doen. Je kan ook de school steunen waar je petekind naar school gaat. Dit bedrag stort je via Kinderen Derde Wereld op rek. nr. BE57 0000 0399 9935 met vermelding van Njokko Bok en de nr. van je petekind en zo kennen wij de school. Voor deze extra bedragen wordt dan rijst aangekocht voor die bepaalde school. De school kan deze rijst dan gebruiken om middagmalen te serveren voor al de kinderen. Dit bedrag is uiteraard ook weer fiscaal aftrekbaar voor u zelf.

Vanaf half november zal Njokko Bok weer aanwezig zijn in Nianing Senegal en ook rond deze tijd vertrekken de eerste meters/peters naar Nianing om hun petekind te gaan bezoeken. Allemaal mensen met een hart voor Senegal en zij willen het ginder allemaal zelf eens meemaken. Hoe de mensen ginder leven, hun armoede en ook hoe dankbaar ze ginder nog kunnen zijn met kleine dingen. Maar vooral hoe dankbaar ze zijn met de meters/peters uit België. De ontmoeting van een meter met het Senegalees petekind dat is wel een onbeschrijfelijk kippenvel moment.

Lieve meters/peters, sponsors en vrienden nog even herhalen:

Voor 1 oktober 2015 inschrijving voor Breugel namiddag.
Voor 5 oktober 2015 alles naar Jose en Jos voor container.
Vergeet op de Breugel namiddag uw brieven niet.

Heeft u nog bepaalde vragen in verband met Njokko Bok aarzel dan niet om ons te bellen op het nr. 014/546191 ( Jose en Jos ). Of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wij hopen u allemaal te zien op onze Breugelnamiddag tot dan.

Nog veel groeten van het ganse Njokko Bok team en zeker ook van de petekinderen uit Senegal, want zij rekenen op uw steun en zeggen u DIEURECHEF ( Dank u wel ).